У Стамбулі відбувся Гран-прі Туреччини з автоперегонів «Формула-1».

Автор ProTavel

Одна з найбільш значних подій у світі автоспорту — Стамбульський етап автоперегонів “Формула-1” — завершився. Гран-прі виграв британський пілот команди “Мерседес”Льюіс Хемілтон. Із цією перемогою Хемілтон здобуває титул чемпіона світу четвертий раз поспіль і сьомий раз взагалі, а також повторює досягнення Міхаеля Шумахера, який теж є семикратним чемпіоном світу. Призи переможцям вручав Голова Парламенту Туреччини професор Мустафа Шентоп.

У минулому році Стамбул відвідало більше 15 мільйонів туристів, завдяки чому він зайняв 8-е місце у рейтингу найбільш відвідуваних міст світу. Більше 2 мільярдів глядачів із 200 країн подивилися трансляції змагань “Формули-1”, які проводилися у Стамбулі після 9-річної перерви. Змагання проводилися за підтримки Міністерства культури і туризму Туреччини і Агентства з розвитку і промоції туризму Туреччини.

Переможець перегонів Льюіс Хемілтон у своєму виступі зазначив, що він часто відвідує південне і егейське узбережжя Туреччини, що він вражений турецькою історією і тим, що кожне місто тут має свій особливий колорит, а також що немає кращого місця для здобуття чемпіонського титулу, ніж Туреччина.

Крім змагань “Формули-1”, у попередні роки Туреччина приймала такі глобальні спортивні заходи, як Фінал Ліги чемпіонів у 2005 році, фінал Кубку УЄФА у 2009, світовий чемпіонат з баскетболу у 2010, Фінал чотирьох Євроліги у 2017, Суперкубок УЄФА у 2019 та Чемпіонат світу з раллі у вересні 2020.

У 2019 році Туреччину відвідало більше 50 мільйонів туристів.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше