Фестивальне життя Макао в 2021.

Автор ProTavel

Незважаючи на глобальну пандемію, туристичне представництво Макао сповнене оптимізму і будує сміливі плани на майбутній 2021 рік: тут пройдуть масштабні і видовищні заходи світового масштабу.

Підтверджуючи свій статус «міста фестивалів», Макао запланував декілька великих і популярних туристичних заходів в наступаючому році. Так, в кінці січня вже в 20-й раз пройде Фестиваль Fringe, який проголосив девіз «кожен — художник». 18 неймовірних програм будуть демонструватися в різних куточках міста, дозволяючи глядачам стати не тільки спостерігачами, але і проявити власну креативність, представивши свої роботи. Постановка «Відстань між морем і нами — ляльковий театр» перетворить зібраний на пляжі сміття в ляльок і розповість імпровізовані історії про океан. «Загадка актриси» перетворить зібралася в барі аудиторію в підозрюваних і змусить їх прийняти участь в пошуку вбивці. Заплановані також танцювальні уявлення, читання, різні семінари.

Головною подією лютого, поза сумнівами, стане святкування китайського Нового року Металевого бика, який настане 12 лютого. За традицією вулиці Макао заполонять процесії з танцями дракона і лева, богами удачі, щастя, процвітання і довголіття, символами 12 знаків зодіаку, які обдарують глядачів сувенірами. Також в честь настання Нового року пройдуть паради з барвистими платформами.

Весна ознаменується Фестивалем мистецтв Макао, об’єднуючим театральні, танцювальні, музичні та циркові виступи. Кантональна опера, класична і сучасна музика, китайська драма — уявлення влаштують по всьому Макао, в тому числі в чарівних куточках, внесених до Списку об’єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У 2019 вперше пройшов грандіозний мистецький захід Art Macao, що стало неймовірно успішним. У 2021 року воно вдруге перетворить місто на місце зустрічі культури і мистецтва світового класу. Поки організатори тримають в секреті, які виставки пройдуть в рамках Art Macao, але з огляду на досвід заходів 2019 року, очікується щось грандіозне.

Не забули і про любителів спорту. Їх чекають Міжнародна регата Макао (січень), Світовий турнір з волейболу (травень), Міжнародний чемпіонат Макао з веслування на човнах-драконах (червень) і Міжнародний баскетбольний турнір (вересень). А кульмінацією стане Гран-прі макао, який вже в 68-й раз збере в листопаді кращих гонщиків з усього світу.

Звичайно, це лише найбільш значущі із запланованих на 2021 рік заходів. Але саме різноманіття розваг на будь-який смак може стати вирішальним фактором, щоб вибрати для першого за довгий час подорожі саме Макао.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше