Air Namibia буде ліквідована, всі рейси скасовано

Автор ProTavel

Черговий далекомагістральний національний перевізник збанкрутував в результаті триваючої пандемії COVID-19. В кінці минулого тижня авіакомпанія Air Namibia офіційно оголосила, що польоти по всіх маршрутах скасовані, а літакам наказано повернутися на свою базу, в столицю Намібії місто Віндхук.

 За повідомленнями намибийских ЗМІ, уряд країни вже схвалив добровільну ліквідацію Air Namibia. Влада має намір зустрітися з керівництвом авіакомпанії на цьому тижні, щоб прийняти остаточне рішення про подальші дії. Станом на лютий 2021 року авіапарк Air Namibia налічував дев’ять повітряних суден, в тому числі: 3 Airbus A319, 2 Airbus A330 і 4 Embraer ERJ-145.

 У 2020 році Air Namibia практично припинила польоти, залишивши лише кілька внутрішніх маршрутів. Станом на початок місяця в експлуатації залишалися два літака ERJ-145. До пандемії Air Namibia виконувала далекомагістральні рейси в Європу на Airbus А330, зокрема до Франкфурта (FRA). Раніше, в період з 1993 по 2004 рік, авіакомпанія активно експлуатувала шість гігантських Boeing 747. Перевізник довгий час боровся в надії вийти на прибуток, але 2020 рік і неясність, коли відновиться попит на перельоти, тільки погіршили й без того важке становище.

Експерти відзначають, що Air Namibia була приречена на провал через нерентабельних маршрутів, неоптимального флоту, високої чисельності співробітників і накопичених поточних проблем всередині компанії.

3 лютого керівництво в повному складі пішов у відставку, відреагувавши на рішення уряду Намібії не виступати проти ліквідації авіакомпанії. На цей раз конкретної причиною з’явилися непогашені борги за орендований у Challengair літак Boeing 767. Сторони дійшли згоди про реструктуризацію боргу понад 330 мільйонів намибийских доларів (близько 22 мільйонів доларів США), але уряд відмовив Air Namibia в підтримці, пославшись на важку економічну ситуацію. Чи не вдалося швидко знайти і стратегічного партнера.

За заявою міністерства фінансів, порятунок флагманської авіакомпанії Намібії обійдеться більш ніж в 7 мільярдів намибийских доларів — близько 470 млн доларів США. Це при тому, що за останні 10 років влада країни вже вклали в неї близько 564 млн доларів.

Роботу втратять більше 600 співробітників. Правда, всі вони отримають виплати, рівні 12-місячної заробітної плати.

 Пасажирам, які мають на руках квитки, рекомендовано звертатися по електронній пошті для оформлення повернення коштів. Air Namibia — не перша авіакомпанія, яка припинила існування в результаті пандемії коронавируса.

У березні 2020 року впав Flybe.

Virgin Australia подала заявку на весняне управління, але пізніше була продана приватній інвестиційній фірмі Bain Capital.Avianca і LATAM подали заявку на банкрутство в США, а Norwegian Air в кінці 2020 року оголосила про банкрутство двох ключових підрозділів

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше