Відкриття найстарішої млини на острові Гозо

Автор ProTavel

На Мальті завершився проект по реконструкції найстарішої млини острова Гозо, розташованої в місті Ксукіжа (Xewkija). Дана ініціатива є частиною комплексної реставрації історичних об’єктів Республіки загальною вартістю 500 000 євро, виділених з Європейських Фондів.

Вітряк Xewkija була побудована на початку XVIII століття на замовлення Великого Магістра Переллоса (Grand Master Perellos). Свою роботу вона почала в 1710 році, коли на ній оселився мельник Ганни Шиклуна (Ganni Scicluna).

В рамках проведених відновлювальних робіт була облагороджена площа навколо будівлі, зроблені заміна даху та чистка стін, а також ремонтні роботи млинового механізму.

Млин складається з просторого вестибюля, двох кімнат на першому поверсі і кухні. На даний момент цей унікальний історичний об’єкт відкритий для відвідування на безкоштовній основі. У майбутньому тут планується проведення традиційних фольклорних заходів, а також історичних лекцій і реконструкцій.

На урочистій церемонії відкриття млина Xewkija були присутні міністр Гозо Клінт Камільєрі (Clint Camilleri), а також парламентський секретар по Європейським Фондам Стефан Зрінцо Аццопарді (Stefan Zrinzo Azzopardi).

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше