Розвиток туризму у Чорнобильській зоні

Автор ProTavel

Міністерство культури та інформаційної політики, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, Державне агентство розвитку туризму та Державне агентство з управління зоною відчуження уклали меморандум про співпрацю для створення сприятливих умов розвитку туризму у Чорнобильській зоні.

Документ підписали на пресконференції в Укрінформі.

«Це буде не стільки туристична атракція, скільки місце пам’яті та переосмислення. Усім раджу туди поїхати та подивитися, тому що коли ви на місці, то зовсім інакше починаєте сприймати те, про що ми говоримо. Варто пам’ятати, що саме Чорнобиль давав поштовх для початку розвалу Радянського Союзу, і в першу чергу тому, що він показав, яким чином не варто знецінювати людське життя», – наголосив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

«Нам важливо мати не тільки інформацію для світу про те, що ці об’єкти внесені у списки ЮНЕСКО, а й розпочати роботу над їхньою консервацією, бо деякі з них вже в такому стані, що там ще декілька років – і показувати буде нічого. Ми зараз працюємо над цим списком», – підкреслив глава МКІП.

Зі свого боку голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів висловила переконання, що для її відомства та ДАЗВ цей меморандум – великий крок, який дасть змогу об‘єднати зусилля в розвитку туристичної галузі.

«Тільки за 2019 рік Чорнобильську зону відчуження відвідали 124 тис. туристів. Упевнена, що меморандум збільшить ці показники», – сказала вона.

Підписаний меморандум має сприяти розвитку туристичної привабливості Чорнобильської зони та перетворенню її на туристичний «магніт». Він дасть змогу відвідувачам ознайомитися з культурною спадщиною Київського Полісся та природним розмаїттям краю, що має стимулювати відродження територій, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Документ також стане поштовхом для суспільного обговорення трагедії на національному та міжнародному рівнях.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше