Перша виставка Лувру Абу-Дабі 2021 року

Автор ProTavel

• Лувр Абу-Дабі відкриває свій третій сезон з виставки «Абстракція і каліграфія — на шляху до універсальної мови», виставляючи 101 твір з колекцій 16 установ-партнерів, в тому числі музею Гуггенхайма Абу-Дабі, який надає кілька робіт зі своєї транснаціональної колекції сучасного мистецтва.
• Роботи Дії Аззаві, Мони Хатум, Василя Кандинського, Пауля Клеє, Лі Краснера, Андре Массона, Джексона Поллока, Анвара Джалала Шемза і Сая Твомблі будуть виставлені разом, багато — вперше в цьому регіоні.
• Включає дві оригінальні роботи сучасних художників Аль-Сіда і Санки Кінга
• Виставка просуває кураторську стратегію Лувру Абу-Дабі по з’єднанню культур за допомогою вивчення двох паралельних напрямків — абстрактного мистецтва початку 20 століття і каліграфії, висхідній до стародавніх цивілізацій.

Абу-Дабі, 8 лютого 2021 р .: Лувр Абу-Дабі відкриває свій третій сезон «Абстракція і каліграфія — на шляху до універсальної мови» (17 лютого — 12 червня 2021 г.). Відповідно до теми третього сезону, присвяченій обміну між Сходом і Заходом, ця міжнародна виставка знаменує собою друге велике співробітництво з Центром Помпіду і спонсорується Montblanc, фірмою, новаторське майстерність якої продовжує впливати на культуру письма по всьому світу; присвячена художнім практикам абстракції, виставка досліджує, як художники 20-го століття створили новий візуальний мова, об’єднуючи текст і зображення, натхненні найбільш ранніми формами пиктографии і, зокрема, каліграфією. Виставка об’єднує 101 шедевр, наданий з колекцій 16 установ-партнерів, а також сім робіт з постійної колекції Лувра Абу-Дабі і два монументальних твори сучасних художників, чиї сучасні практики оживляють теми виставки.

Виставка, розділена на чотири тематичні ряду, досліджує тимчасове розвиток абстракції як нової візуальної мови, створеного художниками на початку 20-го століття. Підкреслюючи багатий культурний обмін, який походив в той час, відвідувачі дізнаються, як руху абстрактного мистецтва надихалися безліччю знаків і символів, філософією і художніми техніками культур і товариств, розташованих далеко від європейських і американських столиць. Художники, в тому числі Пауль Клее, Андре Массон, Василь Кандинський, Сай Твомблі, Лі Краснер і Джексон Поллокс, шукали новий універсальна мова, який дозволив би їм висловлювати свої емоції у відповідь на стрімкі зміни суспільства, відходячи від образних умовностей. Виставка також буде зосереджена на тому, як ці ж впливу позначилися на практиках художників цього регіону — від Діа Аззаві і Анвара Джалала Шемза до Гади Амер, Ширазі Хушіарі і Мони Хатум. Виставка буде завершена інсталяціями двох сучасних художників, Аль-Сіда і Санки Кінга, які досліджують, як сучасні художники продовжують шукати нові візуальні форми реагування на поточні соціальні зміни.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше