Світлана Фоменко: Пандемія змінила сферу культури та креативних індустрій

Автор ProTavel

2 лютого заступниця Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Світлана Фоменко взяла участь у засіданні Міжурядового комітету із захисту та заохочення розмаїття форм культурного самовираження, що проходило в рамках 14-а сесії Міжурядового комітету із захисту та заохочення розмаїття форм культурного самовираження в онлайн форматі.

«Пандемія COVID-19 змінила сферу культури та креативних індустрій, адже запровадження карантинних заходів у всьому світі суттєво вплинули на діяльність митців та обмежило доступ до розмаїття форм культурного самовираження. Це потребує переглянути статус митців, обговорити запровадження пільгових умов для культурних товарів та послуг», — зазначила Світлана Фоменко.

Також заступниця Міністра відзначила, що під час пандемії культура та креативні індустрії зазнали значного впливу цифрового середовища.

Комітет під час засідання переглянув попередній аналіз руху ResiliArt, започаткований ЮНЕСКО 15 квітня 2020 року для підтримки сфери культури та креативних індустрій під час пандемії.

Крім того, було розглянуто механізм майбутнього функціонування Міжнародного фонду культурного розмаїття.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше