Таїланд розраховує на 5 млн. туристів у 2021 році

Автор ProTavel

Міністр туризму і спорту Таїланду Пхіпат Ратчакітпракарн розповів пресі 2 лютого, що держава розраховує залучити в країну в 2021 році близько п’яти мільйонів іноземних туристів. Він також назвав країни, турпотік з яких буде основним для Таїланду в 2021 році.

За словами пана Ратчакітпракарна, якого цитує BangkokPost, реалістичними очікуваннями для в’їзного туризму Таїланду в 2021 році є показник в 5 мільйонів іноземних туристів, що становить лише половину від плану, який був, який довелося скорегувати по ходу розвитку подій з пандемією коронавируса.

Як підкреслив міністр, щоб Таїланд отримав раніше заплановані 10 млн туристів з-за кордону, «дуже велика кількість умов і критеріїв має збігтися в Таїланді і в країнах, які відправляють в нього туристів».

«Кількість мандрівників з далеких ринків буде в 2021 році недостатнім для того, щоб забезпечити нам досягнення мети в 10 млн іноземних прибуттів», — вважає пан Ратчакітпракарн.

«Тому, якщо ми зможемо досягти показника в 5 млн туристів за підсумками року в нинішніх обставинах, це буде успіхом», — констатував міністр.

За словами глави міністерства туризму і спорту Таїланду, основний фокус в 2021 році повинен бути зроблений на залучення масових туристів із сусідніх азіатських країн, насамперед Китаю, Індії та Малайзії. Туристи з цих трьох держав в 2019 році в сукупності сформували 40% всього іноземного турпотоку в Таїланд, підкреслив він.

Для того, щоб масові туристи з Азії поїхали в країну, Таїланд, який намітив початок масової вакцинації на лютий, включить в число перших одержувачів вакцини працівників туріндустрії, які повинні будуть контактувати з іноземцями на щоденній основі. Це співробітники готелів в містах та на курортах, водії, гіди, працівники ресторанів і SPA-центрів в основних туристичних провінціях Королівства.

Міністерство вже запросило у прем’єр-міністра країни 5 млн доз вакцини, що дозволить швидко прищепити відразу 2,5 млн чоловік з туристичної галузі.

Як видно з прогнозів міністра, на масовий російський турпотік в 2021 році Таїланд поки що особливих планів не будує. Це логічно і зрозуміло, виходячи з політики влади. Як вже неодноразово говорили експерти з російського турбізнесу, відносну масовість російському туризму в Таїланд за відсутності широких чартерних програм може забезпечити тільки зняття Таїландом вимоги про карантин для іноземців.

Але, швидше за все, таке станеться дуже нескоро. Вірніше, Таїланд рухається до цього вельми обережними і маленькими кроками. Поки що мова в плані можливого усунення вимоги про карантин йде навіть не про в’їзд іноземців з ПЛР-тестами, а тільки про тих, хто вже прижився від коронавируса. Та й то: і це питання тільки «в процесі обговорення».

Так, міністр туризму і спорту Таїланду другого лютого повідомив журналістам, що він «ознайомився» з пропозиціями Торгової палата Таїланду і Асоціації тайських готелів щодо зняття карантину для вакцинованих іноземців починаючи з березня 2021 року і «поставить це питання» перед CCSA (Центральної адміністрації по контролю за ситуацією COVID-19).

До питання вакцинації прив’язане практично всі. Більш того, страх перед «завезенням інфекції» з-за кордону в Королівстві настільки великий, що, ймовірно, більш-менш значний потік туристів в Таїланд стартує тільки з «вакцинними паспортами».

Так, за словами міністра туризму і спорту пана Ратчакітпракарна, міністерство охорони здоров’я Таїланду зараз працює над проектом «вакцинного паспорта», який може бути реалізований на смарт-карті або в мобільному додатку.

«Як тільки ця система буде готова, туристи з усього світу, які завантажать в неї свій сертифікат про щеплення, зможуть в’їхати в країну», — сказав Пхіпат Ратчакітпракарн. Він не уточнив, які додаткові вимоги будуть до них пред’явлені.

Опитані експерти в російських туроператорских компаніях вважають, що виходячи з озвучених тайською владою прогнозів і планів, Таїланд в якомусь «прийнятному» для туризму вигляді, швидше за все, зможе відкритися для росіян не раніше осені 2021 року. І це — в оптимістичному сценарії.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше