Уряд зменшив фінансове навантаження на туроператорів

Автор ProTavel

Кабінет Міністрів на засіданні 3 лютого ухвалив зміни до додатку до урядового розпорядження від 13 лютого 2019 року №76, які врегулюють встановлення граничних термінів розрахунків в іноземній валюті під час надання туристичних послуг.

«Це рішення уряду дасть змогу уникнути додаткового фінансового навантаження на туроператорів через нарахування пені та їх подальшого потенційного банкрутства в умовах кризи», – йдеться в повідомленні.

У МКІП нагадали, що через запроваджені протиепідемічні заходи з метою протидії поширенню COVID-19, а також закриття кордонів для здійснення туристичних поїздок на сьогодні виникла об’єктивна проблема, коли туристичні оператори протягом березня-грудня 2020 року не мали реальної спроможності відправити українських туристів за кордон за оплаченими ще з кінця 2019 року угодах. Це, зокрема, зумовлює порушення валютного законодавства України з боку туристичних операторів.

Окремі країни в межах національного законодавства також додатково унормували можливість загального відтермінування окремих зобов’язань підприємств туристичної галузі, що ставило вітчизняних туроператорів у нерівні умови.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше