Фінляндія запустила перший в світі проект оренди лиж

Автор ProTavel

Проект покликаний посприяти зменшенню викидів вуглецю в повітря

У фінському місті Лахті стартував перший в світі міський проект оренди лиж City Skis. Про це повідомляє Independent.

За словами організатора, мета проекту — принести радість людям і просувати ідею міста без викидів вуглецю. Ініціатива буде працювати за тим же принципом, що і схема прокату велосипедів в містах.

«Система оренди міських лиж працює так само, як і система прокату міських велосипедів: лижі можна взяти напрокат в лижній точці, куди вони повинні бути повернуті після використання», — розповідає Саара Ваурамо, керівник проекту.

Відзначається, що існує три точки обміну лижними трасами: дві в центрі міста і одна біля лижного стадіону Салпаусселя. Лахті сім разів брав участь в чемпіонаті світу з лижних видів спорту FIS і вже має 180 км трас для бігових лиж — це значить, що місцеві жителі можуть легко пересуватися на лижах. Для розвитку проекту в центрі міста були прокладені нові лижні траси.

Місто намагається скоротити викиди від транспорту і іншими способами: поліпшуються і очищаються від снігу велосипедні доріжки, в місті з’являються електричні автобуси, а жителям пропонується завантажити додаток, що відстежує вуглецевий слід їх подорожей. Таким чином Лахті вже вдалося скоротити свої загальні викиди парникових газів на 70 відсотків в порівнянні з рівнем 1990 року.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше