Нова виставка в палаці Каср Аль-Хосні: у відвідувачів з’явиться можливість вивчити модні тенденції минулого.

Автор ProTavel

Нова виставка Каср Аль-Хосні «Fashion Through the Years» , яка відкрилася 16 грудня, демонструє текстильне справу і модні тенденції Абу-Дабі 1940-х — 1980-х років.

В рамках зобов’язання Департаменту культури і туризму Абу-Дабі почитати і зберігати культурну спадщину ОАЕ, палац Каср Аль-Хосні запускає нову виставку Fashion Through the Years (Мода через роки), слідуючи еволюції модних тенденцій в Абу-Дабі з 1940-х по 1980 е роки. Виставка проходить в Каср Аль-Хосні з 16 грудня по 16 лютого. 

Крізь призму моди і одягу Еміратів в рамках виставки Fashion Through the Years досліджується соціальна історія емірату і історія його жителів через одяг, яку вони носили, і аксесуари, які їх прикрашали.

Традиційний одяг Еміратів, символ спадщини, досить часто шили і прикрашали вручну. Носіння даних предметів одягу та аксесуарів перетворювалося в шановані ритуали, і в рамках даної виставки будуть вивчені зміни в естетиці одягу і соціальних нормах, які відбувалися протягом багатьох років. Від простоти і функціональності одягу в донефтяную період, обмежений від зовнішніх впливів, які прийшли пізніше в регіон через міжнародні торговельні шляхи, — виставка шанує глибоке традиційне минуле Абу-Дабі, його різноманітну і інклюзивну культуру. 

«Fashion Through the Years — це дивовижна виставка, яка надає унікальну можливість вивчити тенденції в одязі і методи самовираження десятирічної давності. Відвідувачі перенесуться в минуле, щоб познайомитися з досвідом наших предків і багатою спадщиною ОАЕ », — сказав Салама Аль-Шамсі, директор Каср Аль-Хосні. «Від паранжі, яку носили жінки під час подорожі з Аль-Ватби до Аль-Айн, до історичного значення тих членів сім’ї, які носили кинджали, а також дивовижне вплив європейської моди на сукні — виставка продемонструє культурне значення моди в еміраті під час дуже важливих чотирьох десятиліть розвитку і становлення нації ». 

Прихильність шейха Зайеда бін Султана Аль Нахайяна, засновника ОАЕ, прогресу і свого народу також очевидна через зміни в моді. Виставка Fashion Through the Years демонструє, яким чином глобалізація сформувала тенденції, відкривши торговельні шляхи в регіоні. Порівнюючи прості предмети ручної роботи, які носили жінки в донефтяную період в Абу-Дабі, з виготовленими на замовлення предметами одягу 1970-х і 1980-х років, дана виставка підкреслює вплив розвитку країни на використовувані в моді техніки і матеріали, а також її вплив на культурну самобутність.

Виставка Fashion Through the Years, що складається з трьох секцій на зовнішньому дворі Каср Аль-Хосні, представить понад 30 артефактів і предметів одягу, що мають культурне значення. На виставці будуть представлені такі пам’ятні предмети, як намиста, подаровані Її Високоповажністю Шейх Фатимой бинт Мубарак Аль-Кетбі, «матір’ю нації» і вишукано прикрашена паранджа, що належить Фатімі бинт Мохамед бін Тані Аль-Мехайрі. Серед інших шедеврів — альбом особистих і сімейних фотографій, що зображують модні тенденції 1960-х — 1980-х років; зразки різних видів традиційної вишивки (Talli, Badlahand Khoos); неоднозначні головні убори та інші прикраси; інструменти для шиття і Talli; швейні машини початку 20 століття; складні моделі вишивки; барвники для тканин і багато іншого.    

Каср Аль-Хосні — це пам’ятник національної спадщини, що містить артефакти і архівні матеріали, що датуються 6000 роком до нашої ери, що дають простежити розвиток Абу-Дабі від торгового рибальського поселення 18-го століття до сучасного глобального мегаполісу.

Для отримання додаткової інформації про виставку Fashion Through the Years відвідайте сайт Qasralhosn.ae .

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше