Болгарії запропонувала вакцинувати працівників туріндустрії

Автор ProTavel

Міністерство туризму Болгарії запропонувало вакцинувати від COVID-19 в пріоритетному порядку працівників туріндустрії. Таким чином в сезоні-2021 буде забезпечена безпека і туристів, і тих, хто з ними працює. А ось на яких умовах будуть в’їжджати до Болгарії іноземці, щеплені або які не щеплені від коронавируса, поки не вирішено.

Віце-прем’єр країни міністр туризму Болгарії Марияна Ніколова розповіла про стан справ в галузі в ефірі Nova TV. За її словами, мінтуризму звернулося до міністра охорони здоров’я і в Національне управління вакцинації з пропозицією провести вакцинацію від COVID-19 тих, хто працює в сфері туризму, в пріоритетному порядку.

«Ми знаходимося в постійному діалозі з нашими колегами з уряду в пошуках балансу між бізнесом і захистом здоров’я людей, що завжди на першому місці. В принципі, бізнес дотримується заходів, як показали мої раптові перевірки », — заявила пані Ніколова.

Вона зазначила, в болгарських готелях «діє дисципліна», але адміністратори та інші працівники готельного сектора також піддаються ризику зараження коронавірусів, оскільки знаходяться «на передовій».

Віце-прем’єр нагадала, що до літа Болгарія отримає 2 млн доз вакцин проти COVID-19. Марияна Ніколова висловила надію, що працівники сфери туризму будуть включені в третій етап вакцинації. Проте, вона не виключила, що в майбутньому ПЛР-тести можуть бути замінені тестами на антигени.

«Тестування на антиген відбувається швидше і дешевше. Ми обговорюємо цю тему з міністром охорони здоров’я, але все ще немає загальноєвропейського рішення по заміні одних тестів іншими. У будь-якому випадку, антигени — це хороша альтернатива », — повідомила болгарська віце-прем’єр.

Як і у випадку з тестуванням на антигени, у болгарських властей немає єдиного рішення щодо пропуску в країну тільки вакцинованих туристів.

«В Європі немає єдиного рішення з приводу вакцинних паспортів. Звичайно, вакцинація дуже корисна для туризму, тому що дає душевний спокій. Однак це добровільний акт, і ми не можемо зобов’язати людей. Але я б порекомендувала зробити це працівникам туріндустрії. На даному етапі не прийнято рішення дозволити в’їзд в країну тільки тим, хто вакцинована проти COVID-19 », — зазначила Марияна Ніколова.

«Реєстрація вакцинованих також дасть нам більше спокою», — додала вона.

За словами віце-прем’єра, туризм — це не тільки «проживання та харчування, а й розваги». Тому в уряді уважно стежать за ситуацією з коронавірусів, перш ніж вирішувати, коли можуть відкритися ресторани за межами готелів. За планом, це має статися з 1 березня, однак це рішення приймає національний штаб.

«Ми стежимо за тенденцією захворюваності, але люди повинні бути гранично дисциплінованими», — сказала пані Ніколова.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше