Іран розвиває туризм

Автор ProTavel

Президент Ірану Хасан Рухані видав указ виділити понад 300 млн. Доларів на розвиток туристичних проектів, повідомляє портал Tehran Times. За прогнозами до 2025 року країна буде приймати 20 млн. Мандрівників на рік. Ключовими об’єктами місцевого туризму стануть базари, музеї, мечеті, мости, лазні, медресе, мавзолеї, церкви, особняки, 24 з яких внесені до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

З 2017 іранський уряд інвестував близько 5 млрд. Доларів в розвиток туріндустрії. Це вигідне вкладення. За словами міністра культурної спадщини, туризму та ремесел Ірану Алі-Асгхара Мунесана, за рік, з 20 березня 2019 по 19 березня 2020 року, країну відвідали близько дев’яти мільйонів іноземних гостей. Частка туріндустрії в національному ВВП в 2019 році склав 11 млрд доларів. І навіть пандемія не змогла знищити турбізнес, хоча в серпні 2020 індустрія втратила приблизно 3 млрд. Доларів. Чиновник уточнив, що зараз в Ірані реалізуються майже 2,5 тис. Турпроект загальною вартістю 32 млрд. Доларів.

Правда, деякі експерти вважають, що на новому етапі туризм стане занадто дорогим, оскільки через заходи безпеки тури додадуть у ціні. З точки зору віце-президента Іранської асоціації туроператорів Мохаммеда Алі Вакуефі, багато туристів із сусідніх країн вважатимуть за краще подорожувати самостійно на своїх автомобілях і будуть жити в наметах на природі замість готелів.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше