У пекінському Забороненому місті з’явиться україномовний аудіогід

Автор ProTavel

У Китаї підтримали ідею створення україномовного аудіогіда для найбільшого в світі палацового комплексу Гугун (Заборонене місто), розташованого в Пекіні.

Як передає Укрінформ з посиланням на прес-службу посольства України в КНР, про це йшлося під час зустрічі посла України Сергія Камишева та дипломатів посольства з заступником міністра культури і туризму КНР, співголовою українсько-китайської Підкомісії з питань співробітництва в галузі культури Чжан Сюем.

«Китайська сторона підтримала ідею створення аудіогіда по найбільшому в світі палацового комплексу — музею Гугун — українською мовою в рамках ініціативи культурної дипломатії дружини Президента України Олени Зеленської», — йдеться в повідомленні.

Крім того, співрозмовники домовилися про проведення презентації Державного агентства розвитку туризму України за участю представників провідних українських туристичних компаній в Пекіні, Шанхаї і Гуанчжоу в другому півріччі 2021 року. У разі карантинних обмежень презентація туристичного потенціалу України для зацікавлених китайських туроператорів відбудеться в онлайн-режимі.

У сфері поглиблення співпраці між музеями двох країн сторони домовилися про розширення обміну досвідом у збереженні та реставрації пам’яток мистецтва, взаємної організації виставок в провідних музейних установах України і Китаю.

Також планується спільно почати підготовку до організації урочистих заходів з відзначення 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною і КНР у 2022 році і відновити гастролі артистів після зняття карантину.

Крім того, учасники зустрічі обговорили перспективи взаємного відкриття культурних центрів, а також впровадження нових форм взаємодії в сфері культури.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше