Зимовий відпочинок у Єгипті

Автор ProTavel

Уже багато років Єгипет є одним із лідерів серед країн, які найчастіше відвідають українські туристи. Із поміж величезного розмаїття туристичних напрямків саме на Єгипет припадає левова частка всіх чартерних перевезень, які здійснюють українські авіакомпанії. Популярності напрямку додає ще й порівняно невелика тривалість перельоту. Із Києва до найвідоміших єгипетських курортів можна дістатися менш, ніж за 4 години. Із року в рік кількість охочих провести відпустку на узбережжі червоного моря невпинно зростає, а туристична галузь Єгипту розвивається дедалі стрімкішими темпами. То що ж це за країна і чим вона так вабить українських мандрівників?

Єгипет —  одна з небагатьох країн світу, території яких одночасно охоплюють два континенти. Практично весь Єгипет розташований на північному сході Африки і лише невелика його частина — Сінайський півострів — лежить у межах Південно-Західної Азії. Комфортний сухий клімат дозволяє відпочивати тут упродовж усього року.

Можливість за будь-якої пори «перенестися в літо» — це найголовніша туристична перевага Єгипту. Середня температура повітря тут становить близько 25-30 °C, а температура води в Червоному морі рідко опускається нижче 20 °C. Попри те, що туристичний сезон у Єгипті триває цілий рік, усе ж варто виділити два найбільш сприятливі періоди для відпочинку. Це період із кінця вересня по кінець листопада та з початку березня до початку червня.

Неабиякий попит серед українських туристів має відпочинок у Єгипті в зимовий час. На відміну від спекотних літніх місяців, упродовж зими стовпчик термометра тримається в межах комфортних 25 °C. Проте варто пам’ятати про різкі перепади температур вдень та вночі, які властиві для цього періоду. Деяких туристів лякає можливість потужного вітру у зимовий час у Єгипті. Однак насамперед, важливо лише обрати готель, що розташований у захищеній від вітрів бухті. І неперевершеному відпочинку нічого не завадить. На курорті Шарм-ель-Шейх такими бухтами є Шаркс Бей, Наама Бей, Рас-ум-ель-Сід та Шарм-ель-Майя. В районі курорту Хургада цілком безвітряних бухт немає. Відносно захищеним від вітру можна вважати містечко Макаді Бей.

Широкий вибір курортів та готелів на будь який смак, більшість із яких працюють за системою «все включено»,  — ще одна вагома перевага відпочинку в Єгипті. Потужна туристична інфраструктура єгипетських готелів дозволяє кожному гостю обрати саме те, що він найбільше очікує від відпочинку. Більшість готелів у зимовий період пропонують значно нижчі ціни на розміщення, що неабияк впливає на кінцеву вартість туристичного пакету. Тому нерідко зимова відпустка в Єгипті може стати чудовою нагодою відпочити в готелі високого рівня за порівняно невеликі кошти.

Одним із головних факторів, що впливають на популярність турів до Єгипту, є Червоне море — найтепліше та наймальовничіше море планети. Його без перебільшення можна назвати одним із семи чудес підводного світу. Унікальна флора і фауна Червоного моря практично не має аналогів. Таке ж розмаїття коралів та інших мешканців морських глибин можна зустріти хіба що на Великому Бар’єрному рифі біля берегів Австралії.

Завдяки своїй доступності та сприятливим кліматичним умовам регіон Червоного моря давно став справжньою меккою для дайверів з усього світу

www.egypt.travel

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше