В аеропорту Дабая запрацював біометричний контроль

Автор ProTavel

В аеропорту Дубая запрацювала система прискореного паспортного контролю з використанням технологій розпізнавання осіб і райдужної оболонки ока.

Біометрична система на базі штучного інтелекту встановлена ​​на 122 «розумних виходах» (Smart Gates) в зонах вильоту і прибуття пасажирів: завдяки цьому пасажири можуть пройти міграційний контроль за все за 5-9 секунд.

Пілотний «біометричний коридор» запустили в дубайському аеропорту ще восени минулого року. Першою таку технологію свої пасажирам запропонувала авіакомпанія Emirates.

Завдяки біометрії пасажири Emirates можуть зареєструватися на свій рейс, пройти паспортний контроль, потрапити в зал очікування і сісти в літак, минаючи обов’язкові перевірки документів і очікування в чергах. Тепер ця технологія доступна пасажирам інших авіакомпаній.

Щоб скористатися системою, мандрівникам необхідно пройти попередню реєстрацію (в кіосках реєстрації відсканувати свій біометричний паспорт) і оформити посадочні талони (для зони вильоту).

Як заявив місцевим ЗМІ керівник Головного управління у справах проживання і іноземців в Дубаї (GDRFA) Мохаммед Ахмед Аль Маррі, в майбутньому імміграційних терміналів в аеропорту Дубая не буде зовсім. Все, що потрібно від мандрівника, це просто пройтися по аеропорту для виконання всіх формальностей. Його розпізнають і відсканують численні камери і датчики повітряної гавані. Час, необхідний для проходження імміграційних процедур, буде залежати виключно від того, наскільки швидко людина може ходити, — заявив глава GDRFA.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше