У Європі запрацювали нові обмеження через COVID-19

Автор ProTavel

У боротьбі з «новими штамами коронавируса» країни Європи посилюють умови в’їзду іноземців, вводять локдаун або знову закривають кордони. Нові обмеження стосуються і росіян.

ФІНЛЯНДІЯ продовжила обмеження НА КОРДОНІ ДО 25 ЛЮТОГО

Фінляндія з 27 січня введе більш строгі правила для в’їзду в країну. Так, всі мандрівники, які прибувають з-за кордону, будуть зобов’язані пройти перевірку на COVID-19. Дотримуючись цих вказівок, з 28 січня фінська авіакомпанія Finnair почне вимагати від усіх пасажирів, що прямують до Фінляндії, сертифікат про негативному тесті на коронавірус або сертифікат про вже перенесене захворювання коронавірусів (з моменту зараження повинно піти не менше шести місяців). Зазначені вимоги не стосуються транзитних пасажирів.

Також Фінляндія обмежить в’їзд з усіх країн Шенгенської угоди, де людям дозволено пересуватися без прикордонного контролю, дозволяючи лише необхідні поїздки для роботи в таких службах, як охорона здоров’я та екстрені служби.

При цьому Уряд Фінляндії рекомендує своїм громадянам не їздити за кордон без потреби.

БЕЛЬГІЯ ВВЕЛА ЗАБОРОНУ НА ПОЇЗДКИ ДО БЕРЕЗНЯ

У Бельгії ввели жорсткі заходи. Бельгійцям заборонено виїжджати у відпустку за кордон до березня, щоб обмежити поширення більш заразних варіантів коронавируса.

В’їзд в Бельгію або виїзд з неї для відпочинку або туризму призупинено з 27 січня по 1 березня.

НІДЕРЛАНДИ ВИМАГАЮТЬ І ПЛР-ТЕСТ, І ТЕСТ НА АНТИГЕН

У Нідерландах вперше з часів Другої Світової хвилі введена комендантська година. З 23 січня з 21:00 до 04:30 за місцевим часом людям дозволено пересуватися по вулицях тільки у виняткових випадках. Так, громадянам, що прямують на роботу або з роботи, необхідно буде мати при собі спеціальний дозвіл, підписаний роботодавцем. Буде дозволено вигул собак, але тільки одним членом сім’ї. Крім того, голландська влада посилили вимоги до в’їжджають з-за кордону. Тепер усім пасажирам доведеться пред’явити при в’їзді не тільки довідку про негативний ПЛР-тесті на COVID-19, зроблений не раніше ніж за 72 години до вильоту, а й експрес-тест на антиген SARS-Cov-2, пройдений не раніше, ніж за 4 години до вильоту з аеропорту відправлення.

Цю схему представники нацперевозчіка KLM вже назвали нездійсненним. З цієї причини авіакомпанія скасувала 270 щотижневих далекомагістральних рейсів, заявивши, що нові вимоги не можуть бути виконані навіть членами екіпажу.

ЖИТЕЛІВ ОСЛО ПРОСЯТЬ НЕ ПРИЙМАТИ ГОСТЕЙ

Столиця Норвегії Осло і дев’ять сусідніх муніципалітетів в суботу ввели одні з найжорсткіших заходів ізоляції з початку поширення COVID-19 в країні.

Торгові центри, ресторани та інші другорядні магазини закриті до 1 лютого, школи пішли на удаленку, а домашнім господарствам запропоновано не приймати гостей. Нагадаємо, минулого тижня Норвегія ввела обов’язкове тестування на COVID-19 на своїх кордонах.

ФРАНЦІЯ ГОТУЄТЬСЯ ДО ТРЕТЬОГО ЛОКДАУНУ

Франція з 24 січня зобов’язала всіх мандрівників, за винятком тих, хто здійснює важливі поїздки, пред’являти негативний результат ПЛР-тесту, проведеного за 72 години до вильоту.

За повідомленням місцевих ЗМІ, в найближчі дні у Франції можуть оголосити новий, третій за рахунком карантин через високі темпи поширення «британського» варіанту коронавируса і «нового штаму з ПАР».

Виступ президента Франції Еммануеля Макрона з цього питання має відбутися в середу, 27 січня. Як очікується, новий карантин триватиме не менше трьох тижнів.

БРИТАНІЯ ВИВЧАЄ ВАРІАНТИ ПОВНОГО ЗАКРИТТЯ КОРДОНІВ І «ГОТЕЛЬНОГО КАРАНТИНУ»

Нарешті, повне закриття кордонів обговорюється у Великобританії. З 18 січня Великобританія вже призупинила всі т.зв. транспортні коридори, ввела 10-денний карантин для все що прибули з-за кордону.

На порядку денному у британського уряду — ряд ще більш жорстких обмежень на поїздки, аж до повної заборони на виїзд, GPS-стеження за тими, хто перебуває на ізоляції, або введення обов’язкового «готельного карантину» для прибулих. Такий формат з березня 2020 року використовують Австралія, Нова Зеландія і багато азіатських країн.

«Готельний карантин» передбачає супровід мандрівника від терміналу аеропорту до найближчого готелю, визначений урядом. Термін ізоляції за рахунок мандрівника складе 14 днів. У номері не дозволяється курити, і, відповідно, виходити на вулицю; при цьому доступ на балкон або відкрите вікно в номері не можуть бути гарантовані. Постояльцям надається триразове харчування.

За даними британських видань, влада вже провела попередні переговори з власниками Holiday Inn, InterContinental Hotel Group і Marriott на предмет виділення їх готельних об’єктів недалеко від аеропортів під «карантинні» готелі.

Який саме шлях виберуть британська влада для боротьби з поширенням COVID-19, стане відомо в найближчі дні.

Вам может быть интересно

Этот сайт использует cookie для хранения данных. Продолжая использовать сайт, Вы даете свое согласие на работу с этими файлами. Принять Читать больше